Päänsisäiset esteet painonpudotuksessa

05.03.2023

Moikka,

Täällä blogin puolella on ollut jonkin aikaa hiljaista ja nyt koin, että on vihdoin aika rikkoa jää. :)

Edelleen kokopäivätyönä autan painonpudottajia eli sillä saralla mikään ei ole muuttunut. Aika kuluu niin nopeasti, että tajusin vasta äskettäin olevan menossa jo viides vuosi kun autan muita onnistuneisiin muutoksiin! Haluan auttaa muutoksissa vieläkin enemmän isompaa osaa kuin mitä pystyn kalenteriini tapaamisia viikoittain varaamaan, niin siitä syystä päätin kirjoittaa tärkeimmästä aiheesta painonpudotuksessa.

Tämän edellisen vierähtäneen vuoden aikana mietin, miten ja millä keinoin pystyisin auttamaan jokaisen lähemmäs onnistumista. Olen itse kokenut ne suurimmat ongelmat matkan varrella sekä myös ratkaissut ne ja tämän kirjoituksen lopussa kerron miten sinäkin saat vastaukset kaikkiin mieltäpainaviin asioihin, jos olet yrittänyt painoa pudottaa siinä kuitenkaan onnistumatta.

1. Silmissä pelkkä päätavoite

Tehdään päätös lähteä heti ensi maanantaina kohti parempaa elämänlaatua, mutta mielessä siintää ainoastaan se kun kilot on pudotettu ja vaatteet ovat monta kokoa pienemmät. Sitten on niin hyvä olla! Kaikkeen tämän hetken - tuon huippuhetken (kun tavoite on saavutettu) unohdetaan kuitenkin. Matka on erittäin kivulias ja pitkä, jos keskittyy pelkästään päätavoitteeseen, eikä esimerkiksi pienempiä välitavoitteita ole eikä pieniä muutoksia parempaan omassa olotilassa oteta huomioon ollenkaan. Eikä niistä pienistä hyvistä asioista osata olla tyytyväisiä, kun mielessä on vain se lopullinen tavoite. Tämä on iso este siinä mielessä, että onko sitä jaksamista viedä projektia maaliin asti kun pelkästään odottaa vain maaliin pääsyä.

2. Eteenpäin, mutta.. ilman suunnitelmaa?

Hirveän kova hinku aloittaa muutos rytinällä, mutta sellainen kuin etenemissuunnitelma on aivan tuntematon sanahirviö. Sitä kun ei ole, hankitaan kaikki painonpudotukseen liittyvä tieto netin syövereistä ja aletaan tehdä samalla tavalla kuin kaikki muutkin. Paitsi että sitä tietoa löytyykin liikaa ja lopputulos voi olla se, että vauhdilla yritetään muuttaa kaikki asiat kertaheitolla. Aletaan liikkua joka päivä ilman lepopäiviä. Yrittäen mahduttaa ne liikkumiset jo valmiiksi hektisen arjen keskelle. Samalla meni myös jääkaapin sisältö uusiksi ja yritetään etsiä aikaa tehdä itselleen eri ruoat kun muulle perheelle. Siinä jos missä alkaa hermot kiristyä pikkuhiljaa, kun kaiken yrittää muuttaa samalla kertaa. En sitä sano, etteikö se voisi onnistua, mutta veikkaan ettei se paletti kovin montaa kuukautta kestä kasassa jos ihan puskista yhtenä päivänä alkaa elää kokonaan erilaista elämää johon ei ole tottunut.

3. Ei muisteta kompastuskiviä

Homma rullaa hyvin ja alkuun on päästy mahtavasti. Ensimmäinen kuukausi on taputeltu ja vaakakin alkaa näyttää miinusta. Hankalalta tuntuvan alun jälkeen olet vihdoin päässyt eteenpäin. Sait lisättyä sitä liikuntaa ja herkkulakkokin pitää. Kunnes keho reagoi muuttuneeseen elämään ja ensimmäinen flunssa iskee. Viikon verran sängyn pohjalla ja ruoka ei maistu. Kohta on taas aloitettava opettelu alusta.. Kipeänä olon jälkeen on todella helppo mennä takaisin niihin vanhoihin tapoihin joihin keho sekä mieli on tottunut. Olotila on myös jälleen väsynyt, jonka seurauksena aivot vaativat rasvaa & sokeria. Se jos mikä on iso kompastuskivi mitä usein ei muisteta miettiä etukäteen muutosta aloittaessa. Naisilla näitä kompastuskiviä vasta onkin enemmän, kun kerran kuukaudessa vaaka näyttää hetkellisesti enemmän sekä mieli usein pyytää suklaata ja varsinkaan liikunta ei ole mielessä ensimmäisenä. 

Kun puhutaan painonpudotuksesta, siihen kuluu yleensä enemmän aikaa kuin muutama kuukausi. Sinä aikana myös elämässä ehtii tapahtua erilaisia käänteitä & vastoinkäymisiä mitkä on hyvä ottaa huomioon ja muistaa muutosmatkaa aloittaessa. 

Tuossa oli 3 yleisintä estettä painonpudotuksessa onnistumiselle ja kyllä, 

tiedän että niitä on vaikka miten paljon enemmän.

Lupasin kertoa miten sinäkin voisit saada vastaukset kaikkiin mieltä askarruttaviin asioihin painonpudotukseen liittyen. 

Nyt se on nimittäin mahdollista, koska olen tässä kuukausien aikana koonnut kaiken sellaisen tiedon ja avun sellaisiin asioihin mitä nimenomaan päänsisällä tapahtuu että se muutos voi vihdoin ja viimein onnistua. Muutos lähtee päänsisältä, eikä mistään muualta. 

Netistä voi etsiä tietoa miten paljon syödä ja miten liikkua, mutta tällaista vastaavanlaista kokonaisuutta minkä olen tehnyt, ei löydy mistään muualta. Tein nimittäin 4 viikon pituisen tietopaketin painonpudotuksen psyykkiseen puoleen, jossa on varmasti paljon uusia asioita mitä et ole tiennytkään. (En nimittäin tiennyt minäkään ennen omaa onnistumistani) 

Kestoksi tuli 4 viikkoa, koska aiheita ja asioita jotka sinun on hyvä tietää, oli niin paljon. 

Sisältöinä mm.

  •  22 Eri aihetta + ratkaisuja niihin, mm. Tavoitteet, motivaatio, ehdottomuus, lihomisen pelko, makuaisti, tunnesyöminen, kylläisyyden tunne, väsymys, iltaherkuttelu, pikadieetit, läheisten tuki muutoksessa, painovaihtelut, elämän arvot, muihin vertaaminen, kiireen keskellä, muutos ei tapahdu hetkessä, pelko epäonnistumisesta, vaakaneuroosi
  • Erilaisia silmiä avaavia tehtäviä (tehtävät pdf-tiedostoina jotka saat ladattua & tulostettua halutessasi)
  • Bonusmateriaaleja (mm. 4-sivuinen elämäntapamuutoksen suunnittelupohja & 15 eri välipalan reseptikirja) 

Pääset tutustumaan sisältöön seuraavasta linkistä:

Ajatuksia & vinkkejä on tulossa lisää ja eniten niitä löytyy tiktokin puolelta nimellä ptmarianne, 

kiitos kun luit ja kuullaan taas! 💖


Terkuin,

Marianne