Muutoksen vuosi - Valmennus

03.12.2021

Hei! 

Saatoitkin jo nähdä alkuvuonna mainoksen tulevasta kokonaisen vuoden valmennuksesta elämäntapamuuttujille ja nyt päätin kertoa siitä hieman lisää..

Olin jo aiemmin miettinyt pidempää valmennusta niin painonpudottajille kuin elämäntapamuutosta aloittaville. Monesti se muutos saadaan hyvin lähtemään liikkeelle, tosin ehkä hieman liiankin motivaatiopiikin kanssa koska useasti se myös lopahtaa yhtä nopeasti. Tähän nopeasti liekin sammumiseen voi olla moniakin syitä, mutta ainakin mm. tiedon ja tuen puute. 

Olen auttanut monia ihmisiä onnistuneeseen painonpudotukseen, sekä tehnyt sen myös itse eli tiedän sen vaativan enemmän aikaa kuin pelkän alkusysäyksen, jotta se onnistuu. Minulla siinä kesti useamman vuoden, kun ensimmäisellä kerralla vaikka sain -27kg pois, niin se tulikin takaisin. En saanut pidettyä painoa hallinnassa. Toisella kerralla vasta onnistuin. 

Tästä syystä valmentajan työni myötä aloin miettimään pidempiaikaista valmennusta. Siitä olisi paljon isompi apu oikeasti verrattuna muutaman viikon valmennuksiin. Siis jos oikeasti haluaa onnistua. 

Vaihdetaan dieetit uusiin, pysyviin tapoihin

Ennenkuin uusista tavoista arjessa saa pysyviä, täytyy siihen varata aikaa. Se ei tapahdu ihan hetkessä. Kokonaisuus ratkaisee.

Sen vuoksi lähdin samantien mukaan, kun kollegani Henriikka ehdotti koko vuoden kestävää valmennusta. Mahtavaa! Olin sitä jo miettinyt itsekin, mutta se oli vain jäänyt ajatuksen tasolle. Olemme Henriikan kanssa samoilla linjoilla painonpudotuksen suhteen. Ajatusmaailmat kohtasivat ja tavoitteemme on sama: Auttaa muitakin onnistumaan. Niimpä päätimme lähteä auttamaan koko ensi vuoden ajaksi tulevia onnistujia.


Miten valmennus toimii sitten käytännössä?

Halusimme valmennukseen paikan jota kaikki osaavat käyttää ja missä on jokaisen helppo kysyä sekä keskustella. Päätimme siis luoda oman suljetun muutoksen vuosi-ryhmän facebookkiin. Ryhmän sisältä ei mitään kerrota eikä julkaista muualle. 

Valmennuksen hinnaksi laitoimme 49€/kk, joka ryhmän lisäksi kattaa sen että sinulla on 2 valmentajaa mukanasi koko vuoden ajan. Saat kaiken tiedon ja vastaukset kysymyksiin koko matkasi ajan. <3 Valmennus alkaa 1. elokuuta maanantaina ja jatkuu koko vuoden loppuun saakka.

Mukaan pääsee elokuun viimeiseen päivään saakka, jonka jälkeen kokonainen vuosi ollaan samalla, tutulla porukalla. Etenemme viikko kerrallaan kohti jokaisen onnistunutta muutosta. Sisältöä tulee olemaan paljon tietenkin, kun on kyse kokonaisesta vuodesta. On mm. viikkotehtäviä, haastetehtäviä, tietoa eri aiheista, ravitsemusasioita, reseptivinkkejä, videoita, livelähetyksiä, keskusteluja, työkirjoja ja paljon muuta. 

Parasta mielestäni on vertaistuki ja muiden tsemppaaminen. Se on ihan avainasemassa koko matkan aikana. Sekä tietenkin se, että ryhmästä saa uusia ystäviä. Kokonainen vuosi porukalla niin varmasti tutuiksi tullaan!  Syömisen suhteen valmennuksessa emme lähde opettelemaan mitään grammantarkkaa punnitsemista. Opettelemme paremmat valinnat loppuelämää varten, että muutos tulee olemaan pysyvä. Samalla tulet oppimaan, ettei mikään yksi herkkuhetki kaada koko maailmaa. Eli elämää emme tule lopettamaan, vaan opettelemme suhtautumaan ruokaan paremmin juhlapyhiä unohtamatta.


Entä jos motivaatio ei riitä koko vuodeksi?

Se on kysymys mitä muutamilta jo sain. Joskus tulee niitä hetkiä, kun tuntuu ettei motivaatio riitä. Se on ihan okei ja kuuluu asiaan. Lähtökohtaisesti mukaan valmennukseen suosittelen lähtemään mukaan, jos olet varma että oikeasti haluat onnistua. Elämäntapamuutosta tai painonpudotusta ei kannata lähteä ajattelemaan niin, että olen mukana pari ensimmäistä kuukautta ja sitten lopetan kokonaan. Silloin se muutos ei onnistu. 

Tämä ei ole mikään kuukauden dieetti, vaan oikeasti se viimeinkin onnistunut muutos. Välillä jos motivaatio ja halu katoaa niin se tulee kyllä takaisin. Niin se oli minullakin, muttei saa luovuttaa. <3

Jos mietit mukaan lähtöä niin toivomme, että olet oikeasti tarpeeksi motivoitunut ja valmis muutokseen. 


Tuossa oli nyt astetta kattavammin tietoa alkavasta muutoksen vuodesta meidän kanssamme, mutta jos vielä kaipaat lisätietoa niin laita meille viestiä:  muutoksenvuosi2022@gmail.com ja kysy lisää infoa! :)

Jos taas suoraan tiedät haluavasi mukaan ehdottomasti niin laita viestiä että haluat mukaan. Varaamme paikan sinulle! <3

Toiseen valmentajaan, Henriikkaan voit käydä tutustumassa instagramissa:


Terkuin Marianne & Henriikka